Stärk ditt hår

Det finns alltid något att förbättra med håret. Alla gör vi saker som inte är särskilt bra för håret. Men det är svårt att veta exakt vad du gör för misstag då håret inte direkt kan säga till oss vad vi gör för fel. Därför nämns de vanligaste misstagen som görs med håret här nedanför.

Vad du inte ska göra

Det absolut vanligaste misstaget är att vi sätter upp håret för ofta. När du sätter upp ditt hår är det viktigt att du har borstat igenom det väldigt noga först för att få ut alla tovor. Sedan är det bra att använda dig av en kam för att placera håret på rätt plats utan att skapa fler tovor. Om du inte sätter upp håret ordentligt kommer tovorna fastna i håret som var bra innan och skapa större knutor av allt. När du sedan drar bort hårsnodden är det vanligt att man drar ut mycket hår och att ännu fler tovor skapas. Ta istället ett lager av hårsnodden i taget för att minska skadan på håret. Ett annat stort misstag är att använda värme på håret för ofta eller att regelbundet färga håret. Dessa saker skadar håret enormt mycket speciellt utan produkter som skyddar håret eller om du använder produkter som istället skadar håret också. Om du vill att ditt hår ska må bättre bör du minska på detta.

Vad som kommer hjälpa dig

Det finns dock också saker som kan hjälpa dig med att stärka håret och få det att må bättre. Prova till exempel b12 vitaminer till håret, dessa kosttillskott kommer få ditt hår att må så mycket bättre och det enda du behöver göra är att ta en tablett varje morgon. Se också till att klippa håret runt två gånger per år, mer eller mindre beroende på ditt hår. Det slitna kommer försvinna för att göra plats för hälsosamt hår.