Det perfekta stekbordet

Ett stekbord är något som varje restaurang borde ha. För de som inte vet vad ett stekbord är så är det i princip en stor grill som du kan steka en massa mat på. Det finns dock en massa olika stekbord för restaurang och storkök och vilken du ska välja beror på dig och din restaurang.

Din restaurang

Det är klart att du kommer behöva ha stekbord i bra kvalité för restaurang och storkök då just din restaurang behöver det bästa av det bästa. Det första du ska kolla på är storleken av din restaurang. Detta kan avgöra om du kommer behöva ett litet stekbord, en stor eller flera olika om de kommer att användas väldigt ofta. Det andra kravet du kan kolla på är hur ofta något steks. Om du gör en massa hamburgare kommer du definitivt behöva ett stekbord men om du istället lagar många pizzor är en pizzaugn bättre för dig. Se till att hålla dessa saker i åtanke innan du bestämmer dig för ett stekbord.

Olika val

Nu när du vet de olika sakerna du ska kolla på innan du väljer ett stekbord i bra kvalité för restaurang och storkök kan du välja mellan olika sorter. Du kan välja stekbord som endast är en platta, du kommer alltså behöva ställa den på en redan existerande diskbänk. Dessa tar inte upp så mycket plats och de är oftast mindre i storleken. De passar alltså bra där ett stekbord inte används exakt hela tiden. Det finns självklart också stora stekbord som kommer med sin egen bas som tar upp mer plats men de kan också laga mer mat samtidigt. Sedan behöver du göra ett val mellan att ha ett stekbord som är elektriskt eller ett stekbord som går på gas. Detta är helt upp till dig då bara du vet vad som passar bäst i din restaurang.