Proffsig utrustning för moderna restaurangkök

En professionell och förstklassig utrustning är det allra viktigaste för att arbetet i köket ska gå så smidigt som möjligt.

Självklara valet

Inget restaurangkök är komplett utan det perfekta stekbordet. Det är det självklara valet i ett modernt kök. Det finns ett stort utbud av stekbord på marknaden och det kanske inte är helt lätt att hitta rätt. Här kommer några goda råd på vägen. Först och främst ska stekbordet givetvis vara så väl driftsäkert som tåligt. Det ska tåla tuffa tag i många år framöver. Det är även viktigt att du och dina kockar får en bra arbetsställning. Komforten är A och O när det gäller att jobba i ett snabbt tempo och med ett strålande resultat! Se till att du väljer ett stekbord som verkligen passar dem som ska stå vid det. Här är utbudet stort – det finns många modeller och storlekar på moderna och professionella stekbord. Du hittar stekbord som är så väl manuellt tippbara som elektroniskt tippbara.

Oändliga valmöjligheter

Fundera därefter över storleken. Hur stort stekbord får just din restaurang plats med? Det finns stekbord med integrerad vattenkran om så önskas. Så, dags att välja material; gjutjärn ger en bra värmeledning men nackdelen är att det tar lite längre tid att värma upp den. Ett tips är att välja ett med stekyta i gjutjärn med krom- eller rostfri beläggning. En kombination som ger en mycket god värmeledning och som är betydligt lättare att rengöra än endast gjutjärn. Stekbord med stekyta i rostfritt är toppen, men kostar mer i inköp. Välj gärna ett stekbord med kanter i rostfritt – då slipper du de heta gjutjärnskanterna.

De vanligaste storlekarna på stekbord är 25, 35, 40 och 55 kvadratdecimeter. Behöver du flera olika stekzoner på ditt bord? Inga problem alls och det finns även stekbord med lock.
Tänk över just dina behov när du investerar i ditt nya stekbord!