Frisk luft och träning på utomhusgymmet

Träning är bra för kroppen, det känner vi alla till. Men när vi är på inomhusgymmet, spinningsalen eller simhallen så är det lätt att glömma något annat viktigt som vår kropp hungrar efter. Natur och frisk luft är något vi behöver för att må bra. Utomhusgymmet är den perfekta platsen för att kombinera träning och natur.

 

Rädsla

Alla gillar inte inomhusgym. Visst, tanken på att träna utomhus under kalla vintrar eller regniga höstar kanske inte låter så lockande jämfört med ett gym där du har tak över huvudet. Men faktum är att det finns människor som inte föredrar att träna i ett inomhusgym på grund av rädsla. Varför är man rädd för ett inomhusgym? Jo, det kan vara på grund av att det känns instängt, att man är obekväm med tanken av att bli utstirrad, eller helt enkelt för att man hellre vill träna utomhus. 

Att man hellre tar en joggingtur eller promenerar i naturen är ett faktum för de som föredrar att vara för sig själva. Men då kan man gå miste om träning för kroppens alla delar. Tänk då om man kunde ta joggingturen till ett utomhusgym och låta kroppen härja fritt.

 

Vad är ett utomhusgym?

Enkelt sagt är ett utomhusgym en plats där du kan träna utomhus hela året runt. Det viktigaste med ett utomhusgym är att man ska ha kul medan man håller sig hälsosam. NOORD är ett företag som tillverkar utrustning för utomhusgym, vars koncept bygger på träningsformerna calisthenics, HIIT, cirkelträning och crosstraining. Alla dessa är träningsformer där endast kroppens egen vikt används som ballast. Detta minskar risken för belastningsskador, så du får en god träning oavsett vilken utrustning du än använder.

I jämförelse med inomhusgym förbrukar utomhusgym ingen energi, vilket gör det till ett miljövänligare alternativ. NOORDs produkter är tillverkade i tåligt stål som är inspirerat av naturens element, och kan därför passa in i alla urbana miljöer.

 

Kom igång

Natur och rörelse leder till förbättrad hälsa och glädje i vardagen, vilket höjer livskvaliteten. Oavsett om man är nybörjare eller träningsproffs så är utomhusmiljön öppen för alla. Tveka inte att ta en promenad eller joggingtur till utegymmet och testa på utrustningen. Utomhusgymmen är till för att alla människor i alla generationer ska kunna utmana sig själva oavsett förmåga. Låt din kropp njuta av naturen och glöm inte att ha kul!