Håll din häst i toppform

Som hästägare är det viktigt att din häst är hälsosam och allmänt mår så bra som den bara kan. När man tävlar med sin häst är det ju självklart också viktigt att hästen ska vara i toppform för alla tävlingsmoment.

vitaminer och mineraler

Det är superviktigt att hästen får den näring den behöver. Det kan hända att hästen behöver få in dessa utöver den vanliga maten och då kan det vara bra att investera i ett kosttillskott som hjälper hästen på traven. Vitaminer och mineraler hästen kan behöva är bland annat zink, elektrolyter, magnesium och en massa mer. När hästen får i sig de vitaminer och mineraler den behöver kommer han eller hon kunna prestera bättre i tävlingar och träning och även må bättre över lag, vilket kommer få dig som ägare att må bättre också när du vet att hästen mår så bra den bara kan.

Annan skötsel

Utöver att se till att hästen får den näring den behöver är det också viktigt att se till att hästen mår bra på utsidan. Det är till exempel viktigt att se till att hovarna är i toppskick och att hästen inte får ont av att gå på hovarna. Det är även bra att göra en hälsokoll regelbundet för att hitta fel som uppstår så snabbt som möjligt. Då blir det lättare att hjälpa hästen igenom problemen och det ökar chansen för en så bra återhämtning som möjligt. En annan viktig sak för hästens hälsa är att stallet ska vara mockad regelbundet, en ren miljö är bra för hästen och skapar mindre stress. Att vara utomhus i en hage och gå runt och ta det lugnt är också jätteviktigt för hästens välmående, detta kan hjälpa hästen att slappna av. Med alla dessa tips kommer din häst att vara i toppform för alla tävlingsmoment.